Начало За нас Реклама Контакти

Супа от гъби с трахана

Снимка за Супа от гъби с трахана
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Гъбите и траханата сякаш са създадени, за да творят в единението си щедри, нежни и засищащи супи, като тази, чиято рецепта ви предлагаме. Това простичко и вкусно ястие е чудесен пример, как позабравените традиции могат съвсем лесно да се изяват по един безупречно съвременен начин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г гъби
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л. олио или зехтин
  • 6 с. л. трахана
  • 4 с. л. сметана
  • 4 с. л. крутони
  • 2 с. л. крем сирене, по желание
  • 2 с. л. джоджен и магданоз, нарязани на ситно
  •  лимонов сок
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Траханата се залива с 1,5 л вода и се оставя да постои 20 мин. Слага се да заври за 4-5 мин.

  2. 2.

    Лукът се запържва в загрятата мазнина, добавят се гъбите. Разбъркват се, докато се изпари водата им и се заливат с горещата трахана. Оставят се да поврят заедно 4-5 мин. Прибавят се зелените подправки, сол, лимонов сок и черен пипер на вкус. По желание се добавя крем сирене за по-кадифен вкус.

  3. 3.

    Супата се поднася с крутоните и лъжица сметана.


Подходящи типове вина
Окт. 2009
Още подобни рецепти
Коментари