Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Гъби със спаначен пълнеж

Гъби със спаначен пълнеж

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Гъби със спаначен пълнеж1 / 2
20/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Изискано зеленчуково предястие, което лесно ще приготвите, дори и да нямате никакъв кулинарен опит"

Необходими Продукти

  • гъби - 10 - 12 едри печурки
  • спанак - 200 г пресен
  • масло - 50 г краве
  • олио - 50 мл
  • сол - 1 щипка
  • лук - 3 стръка пресен
  • сирене - 200г настъргано твърдо
  • копър - 1/4 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете гуглите на гъбите от пънчетата, като пънчетата се отделят настрани. Гъбените шапки се измиват много добре заедно със спанака.

Нарежете спанака на ленти. В тиган изсипете 50 мл олио и го сгорещете. Добавете зеления лук, нарязан на ситно и нарязания спанак. Бъркайте, задушете 5 минути и махнете тигана от котлона.

Добавете нарязан на ситно копър и напълнете гъбените гугли със спаначената плънка. Пълнените гъби се подреждат в намазана с масло тава. Върху всяка се поръсва настъргано сирене и малко парче масло.

Гъбите се пекат до златист загар на сиренето, а готовите спаначени гъбки се нареждат в плато чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: